Doel

Het doel van de “dreamnight at the zoo” is om één avond per jaar, bij voorkeur op de 1e vrijdag van juni (en op het zuidelijk halfrond bij voorkeur op de 1e vrijdag van december), van 18:00 tot + 22:00 uur de poorten van de dierenparken gratis te openen voor chronisch zieke en gehandicapte kinderen en hun familieleden.

Onze letterlijke doelstelling is : “een jaarlijkse gratis avondopenstelling van een dierenpark, uitsluitend ten behoeve van chronisch zieke en gehandicapte kinderen, hun ouders en (nog thuiswonende) broers en zussen”

Deze speciale gasten zijn vaak niet in de gelegenheid om de tuinen te bezoeken; veel kinderen worden verzorgd in kinderziekenhuizen en instituten.

De toegangskaarten voor deze avonden (die door de dierenparken beschikbaar worden gesteld) worden uitsluitend via (kinder)ziekenhuizen, instituten voor chronisch zieke en gehandicapte kinderen en patiëntenbelangenverenigingen uitgegeven. Al onze partners bepalen zelf met wie ze samenwerken…. Onze Stichting bemiddelt NIET in de uitgifte van de toegangskaarten en heeft zelf ook geen toegangskaarten beschikbaar.

De medische staf kan als enige een juiste afweging maken bij de selectie van de kinderen.

Elk dierenpark maakt zijn eigen programma en behandelt de speciale gasten als VIP’s. Vaak is er op deze avonden muziek, lopen er clowns rond of andere fantasie-figuren en krijgen de kinderen volop de gelegenheid om de dieren te bekijken (en soms aan te raken), te praten met de verzorgers en eventueel een kijkje te nemen achter de schermen. Vaak is er de gelegenheid om geschminkt te worden.

Ook voor de ouders is het fantastisch om de blije gezichten te zien en de mogelijkheid te hebben ongestoord en onbekommerd eens lekker te genieten. Veel ouders benutten de gelegenheid om ook eens met andere ouders te praten.

Voor het personeel van de dierenparken zijn dit zeer bijzondere avonden; allen werken samen voor hetzelfde doel. Directie, dierenverzorgers, technici, logistieke- en restaurantmedewerkers en vrijwilligers staan naast elkaar om de kinderen en hun familieleden een fantastische avond te bezorgen. De tevreden gezichtjes zijn de mooiste beloning om mee te werken aan dit geweldige initiatief….

Veel bedrijven en individuen zijn graag bereid dit initiatief te ondersteunen, zowel financieel als materieel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: vervoer, snacks, ijsjes, schmink. Maar ook artiesten en muzikanten werken graag belangeloos aan deze avonden mee, net zoals de politie, brandweer of ambulancediensten die bereid zijn om materieel neer te zetten en informatie te geven. Wat glunderen de kinderen als ze gefotografeerd kunnen worden op een echte politiemotor of in een brandweerauto….

Wat zou het fantastisch zijn als allle dierenparken in de wereld de eerste vrijdag van juni (of december) gezamenlijk uitroepen tot “dreamnight at the zoo”…….

 

Dreamnight zonder Zoo…?

Resize of Resize of Resize of DreamNight-logo jpg

De Stichting Dreamnight at the Zoo probeert ook andere instellingen te interesseren om een gratis avondprogramma te maken voor chronisch zieke en gehandicapte kinderen.

Waterland Neeltje Jans (in Burgh Haamstede) was het eerste attractiepark dat hier in 2004 mee begon….

Ferme Marcel Dhénin (Lille, Frankrijk) sloot zich al snel aan om ook in 2004 hun speciale gasten te ontvangen, gevolgd door Circus Herman Renz (NL) en Remabi Park (AUS) in 2006.. In 2007 sloot een museum in de Verenigde Staten van Amerika zich bij ons project aan en in 2008 twee partners in Duitsland. Inmiddels is de lijst met zogenaamde non-zoo partners alweer aardig gegroeid. U kan ze allemaal vinden op onze partner-pagina.

Uiteraard hopen we dat er vele attractieparken, maar ook theaters, zwembaden, circussen, musea  enz. zullen volgen zodat deze dreamnights wereldwijd op grote schaal gehouden kunnen worden.

Heeft u interesse om met uw organisatie mee te gaan doen met dit geweldige doel…? Neem dan gerust contact met ons op…. (email: info@dreamnightatthezoo.nl)